Известие

Collapse
No announcement yet.

Предницата на 156 спря да скърца...?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи за мен годен носач е повече от 25к км по нашите крос трасета в Бг, така че при 7к км за кво говориш...! Аз лично съм с Феби и са на 7-8 к км сега и засега са супер, нямам грижи. Никога не бих сложил некви турски части. Ако се наложи за смяна бих сложил ТРВ, най-добре от тях. Просто явно са пуснати мн мн ментета на пазара.
    Колега Брани с какви носачи си?! Мой съвет щом са нови и ако са сложени както трябва да се затегнат когато колата е на земята, е да ги напръскаш втулките обилно с спрей - силикон и след това би трябвало да нямаш този проблем.
    Носача се затяга когато колата е на земята и е мн важно това.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Значи за мен годен носач е повече от 25к км по нашите крос трасета в Бг, така че при 7к км за кво говориш...! Аз лично съм с Феби и са на 7-8 к км сега и засега са супер, нямам грижи. Никога не бих сложил некви турски части. Ако се наложи за смяна бих сложил ТРВ, най-добре от тях. Просто явно са пуснати мн мн ментета на пазара.
      Колега Брани с какви носачи си?! Мой съвет щом са нови и ако са сложени както трябва да се затегнат когато колата е на земята, е да ги напръскаш втулките обилно с спрей - силикон и след това би трябвало да нямаш този проблем.
      Носача се затяга когато колата е на земята и е мн важно това.
      Разбираш ме погрешно,защото и мойте турските са на твойте километри и нямат проблеми(засега).Па колко изкарат,изкарат.Невинаги най-скъпото и марковото е най-хубаво(важи за България).
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
      Alfa Romeo 33

Comment

Това, че са турски частите няма лошо. Поне произхода им е от завод за производство на резервни части. Лошото е, че има китайски имитации на турските... Аз съм слагал шарнири "Асметал"(също турски) на друга кола и няма никакви ядове.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Разбирам ви напълно. Просто по моята кола искам само арни части, и мн внимавам от къде ги купувам. То е ясно че не издържат ли моите над 20к км, а аз мн пазя колата от дупки и такива, ще се отрека от феби вовеки.
          Просто съм се убедил, че е по-добре да дадеш малко повече пари, за да ти е мирна главата. Кофти ама нема как.
          sigpic

Comment

Разбирам ви напълно. Просто по моята кола искам само арни части, и мн внимавам от къде ги купувам. То е ясно че не издържат ли моите над 20к км, а аз мн пазя колата от дупки и такива, ще се отрека от феби вовеки.
            Просто съм се убедил, че е по-добре да дадеш малко повече пари, за да ти е мирна главата. Кофти ама нема как.
            Е и аз така като тебе колега ама се наиграх веднага, от де купи твойте.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от demony Покажи съобщение
              И пак да попитам .... Някой би ли обяснил с две думи на какво се дължи това скърцане ,и и някакъв проблем ли е? Тоест има ли нещо за смяна в такъв случай защото аз съм си доволен от возията на колата. Защото отскоро карам алфа 156 и всеки път като тръгна с колата без значение температурата първите поне 20 минути скърца брутално чак не , ама си доста силничко
              Скърцат тампоните на носачите.Като се разтропат ще му мислиш, сега карай и си свиркай /скърцай/.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

И Технорот съм слагал. Пак се раскърца горния за няколко месеца...Сега фебито и то скърца на умряло...Само ТРВ не съм пробвал, но ще пропусна. Както казах при първа възможност ще сложа полиуретан!
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  И Технорот съм слагал. Пак се раскърца горния за няколко месеца...Сега фебито и то скърца на умряло...Само ТРВ не съм пробвал, но ще пропусна. Както казах при първа възможност ще сложа полиуретан!
                  Аз съм с ТРВ на над 10 000 км. и не е скърцало никога!
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ами принципно за ТРВ само хубави неща съм чувал, но просто много се наиграх с разните му там знайни и незнайни фирми за носачи и ще заложа на Пауърфлекса
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Колко излиза пустия полиуретан за горни и долни носачи поотделно!? Има ли нещо специално при слагането или както нормалните тампони и изискват ли някаква поддръжка/смазване.
                      sigpic

Comment

Колко излиза пустия полиуретан за горни и долни носачи поотделно!? Има ли нещо специално при слагането или както нормалните тампони и изискват ли някаква поддръжка/смазване.
                        В БГ комплект за горни и долни носачи е към 500 лв.(alfisti.bg), а от чужбина е към 380 лв. Проблема е че фабрика на ПауърФлекс е изгоряла и ако има е само по дилъри т.е. тампоните вече са кът.

И аз обмислям смяна ама имам няколко чуденки- Дали на тези носачи които са към 25000 да им туря PowerFlex, или да си взема нови носачи на които да им ги сменя, или да рециклирам шарнирите на старите с които си дойде Алфата и да им туря полиоретанови
                        Ex 156 SW 2,4 JTD .
                        Renault Megane Grandtour 2010
                        Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

същия съм и все пак тая простотия скърца и то само като е студена лятото зимата не е скръцнала 1 път . И то само каот мина през 5 лежащи полицаи пред нас
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            При мен скърца само от едната страна, само в първите да кажем - 10 мин. Много ми е странно, защо не скърца после...
                            При мен също е така само първите 1,2 км скърца после не. Но сега зимата незнам поради каква причина сигурно от мокрото време или студа спря.
                            The power is nothing without control

Comment

След смяната на горни носачи с ТРВ , отидох на стенд и там ми казаха , че идва от десен долен носач ... не било фатално но определно неможе да се оправи... колата скърца предимно като се тръгне на дълъг път( това не мога да си обесня) , иначе и аз наблюдавам това явление , че спря да скърца откакто застудя
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Момчета айде стига сте се занимавали с глупости от сорта "ту скърца...ту не скърца...абее скърца ма зимата спира" ми вземете си сложете по един ПауърФлекс от ф-ма ХЕЕД 91 например и си решете проблема веднъж за 80 000 км.
                                SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                                SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                                SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Working...
                                X